Maaart 2025 38e jaarg.-nr.3 Tsjerkeblêd foar de tsjerklike gemeenten Burdaard - Wânswert - Jislum



Meditatie

 

Zegen


Het wordt weer voorjaar. Langzamerhand kun je weer buiten dingetjes gaan doen bij behaaglijker temperaturen. De voorjaarsklassiekers (wielerwedstrijden) worden weer live uitgezonden. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Goldrace. De wielrenners zijn in de winterperiode al op stage in warmere oorden. Een course gaat niet van zelf. Over de kasseien in Noord-Frankrijk valt voor menig renner weer tegenslag te verwerken. Onderuit in een bocht, stuurfout, lekke band. Er wordt hard voor gewerkt, veel arbeid verzet. Het gaat om de zege. Wie komt als overwinnaar als eerste over de meet. De zege telt. Maart: “Biddag voor gewas en arbeid”. Een seizoen van ondernemen ligt weer voor ons. Het gaat niet van zelf. Al laat media ons anders denken. Een seizoen gaat over hobbels, tegenslagen, het weer heb je niet in de hand. Een stuurfout, je hebt zaken verkeerd in geschat. Toch onderuit, ziekte op je weg.
Het gaat in het leven niet om de zege maar om de zegen!
Zegen is de basis! We zijn in de Bijbel nog maar in het eerste hoofdstuk van Genesis, dat God de mens zegent. Een gebruikte trouwtekst, als bron het Oude Testament “Maar Jacob zeide: Ik zal U niet laten gaan, tenzij dat Gij mij zegent.
Van Jezus worden twee persoonlijke zegeningen vermeld; In het Evangelie zegent Jezus de kinderen. “Want voor hen is het koninkrijk.” De zegening van zijn discipelen bij zijn Hemelvaart. Lucas 24 vers 50 “En Hij leidde hen buiten tot aan Bethanië, en Zijn handen opheffende, zegende Hij hen”. Daarnaast zegent Jezus brood en wijn. Een oude uitspraak is: “aan ’s Heren zegen is het al gelegen.”  Een basis gegeven.
“Biddag voor gewas en arbeid”, heeft te maken met het dagelijks brood, wat we nodig hebben om te leven. Dat is een belijdenis, een erkenning, ere wie ere toekomt. De Vader in de Hemel is de Bron van al het goede. Want onze inspanningen, ons werk en zelfs Gods gaven maken ons niet echt gelukkig zonder Gods zegen.
Een Burdaarder, die eens in Roemenië was in verband met een hulpactie, kwam in een huisje met nog een lemen vloer. Er stond een kacheltje, dat ook dienst deed als kookgelegenheid. Vier stoelen en een tafel. Een oude vervallen kast. Aan de wand hing een bordje in het Roemeens, de tekst in de Roemeense taal niet te lezen. Maar de Burdaarder herkende het onderschrift Psalm 23:1 de tekst: “De HEERE is mijn Herder, mij zal niets ontbreken” Dat is zegen ervaren. Tel ze één voor één.
S. v.d. Velde


 

 

Fan de redaksjetafel

Al is it nije jier krektlyn begûn, dit is al it tredde nûmer. Meiiens yn dit nûmer begjint de 'fjirtich dagentiid' de tsjinwurdige beneaming fan it eardere 'de lijenswiken' foar Peaske. Hjiroer in skriuwen fan Ds. de Reuver. It earste nûmer weryn de feroaringen yn de gemeenten fuortgong socht en fûn wurde sil. Wy as redaksje binne bliid en as gemeenten ek, dat der wer in meditative meiwurker fûn is troch de tsjerkeried fan B. W. en J. en sa de goede ferhâldingen mei Reitsum hjirmei fersterke is en bliuwt. WOLKOM. It wurdt in fûstich nûmer. Hús himmelje yn de gemeenten. De klassis dûmny komt mei syn X IJ Z ferhaal om by A B C út te kommen. Al mei al in fleurich positief grut nûmer.

 

Gebedsgroep

De gebedsgroep komt op vrijdag 14 maart bij elkaar bij Nelie Kroodsma. We beginnen om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom!



 

Veertigdagentijd: samen toeleven naar Pasen (René de Reuver)

De Veertigdagentijd is een tijd van bezinning, van toeleven naar Pasen. Veel lokale gemeenten zien in deze periode een kans om verbinding te leggen met mensen die op zoek zijn, of om iets voor een ander te betekenen.
Aswoensdag: teken van kwetsbaarheid: De Veertigdagentijd begint op 5 maart met Aswoensdag, een dag waarop we letterlijk een teken van vergankelijkheid ontvangen. Wie wil, kan een askruisje laten zetten, gemaakt van de verbrande palmtakken van vorig jaar. Dit ritueel herinnert ons eraan dat wij stof zijn en tot stof zullen wederkeren. Het is een besef dat ons klein maakt, maar niet machteloos. Juist in onze kwetsbaarheid kunnen we de weg van God opnieuw zoeken.
De weg van Jezus: In de veertigdagentijd lopen we mee met Jezus die zichzelf gaf uit liefde. Hij koos voor nederigheid en overgave. Zijn weg laat zien dat heel worden geen individueel project is, maar een weg van verbondenheid met God en de ander, waarin we leren ontvangen en delen. Inkeer en omkeer zijn hierin sleutelwoorden. Inkeer betekent eerlijk naar jezelf kijken: waar ben ik de verbinding met God of met anderen kwijtgeraakt? Waar ben ik te druk geweest met eigen zorgen en verlangens? Omkeer betekent een bewuste keuze maken: Wat kan ik veranderen om dichter bij Gods liefde en gerechtigheid te leven?
Heel worden in een gebroken wereld: Wie om zich heen kijkt, ziet een wereld die snakt naar heling: denk aan de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten, aan armoede en eenzaamheid. De Veertigdagentijd roept ons op om niet weg te kijken, maar ons hart te openen. Dat begint bij de erkenning dat wij zelf ook gebroken mensen zijn. Gods koninkrijk is geen verre toekomst, maar breekt nu al door in kleine daden van liefde en recht. Stap voor stap mogen we groeien in geloof, hoop en liefde.
Samen onderweg: De Veertigdagentijd biedt ruimte om als gemeente samen op weg te gaan. Door gebed, vieringen en gezamenlijke activiteiten kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen. Door met elkaar in gesprek te gaan over wat het lijden, sterven en opstaan van Jezus betekent in ons leven, groeien we samen toe naar Pasen.
>> Leestip: Het bezinningsboek 'Aan tafel met Jezus' (onder redactie van ds. René de Reuver) beschrijft zeven ontmoetingen met Jezus. Het is geschikt voor persoonlijke lezing, voor bespreking in een groep, of om te lezen in vieringen of vergaderingen.



 

Minsken fan ‘e wei

‘Je kunt beter met z’n tweeën dan alleen zijn, want samen zwoegen loont. Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind.’ (Prediker 4:9v, NBV21)

Een volle zaal

Op 23 januari kwamen afgevaardigden van meer dan 120 van onze 203 gemeentes in Joure bij elkaar. Wat kunnen we voor elkaar betekenen nu we in getal steeds kleiner worden? Op die vraag zochten we een antwoord. Ieder heeft daarover iets op papier gezet. Het kost even tijd om dat op ons in te laten werken, dus daarover leest u volgend keer. Deze keer krijgt u een aardige puzzel met drie kerkenraden die zich afvragen hoe het verder moet.
Drie krimpende gemeentes
Het probleem van dit drietal is gemakkelijk gesteld: de gemeente wordt kleiner, de kerkgangers grijzer, ambtsdragers en vrijwilligers steeds moeilijker te vinden. Dat is duidelijk. De oplossing lijkt dan ook een ABC’tje: als het alleen niet meer lukt, dan doe je het samen. Zo staat dat ook in de tekst van Prediker hierboven. Maar zo eenvoudig is het niet. Want al worden ze alle drie kleiner, ze doen dat wel elk op hun eigen manier. Laat ik ze voor het gemak X, Y en Z noemen.

Gemeente X

Het loopt allemaal nog best wel aardig, daar in X. In de kerkenraad zijn wel wat vacatures, maar dat is vooral omdat ze de lat niet te laag wilden leggen voor zichzelf: voor elke wijk een ouderling en een diaken, twee jeugdouderlingen en een college van kerkrentmeesters waarin alle kennis en kunde aanwezig is, van administratie tot bouw. Daar valt nu wel eens een gaatje, en ook de deelname aan jeugdclubs en jongerenkoor loopt terug. Maar daarover hoor je ze niet klagen: ze hebben tenminste nog clubs en koor! Als buurgemeente Y aanklopt om samenwerking, gaan ze daar natuurlijk graag op in: elkaar ondersteunen is een goede christelijke gedachte en misschien levert het voor club en koor nog wat extra deelnemers op.

Gemeente Y

In Y herkennen ze het beeld van X wel: zo zag het er een jaar of tien geleden bij hen ook nog uit. Sinds die tijd is het eigenlijk best wel hard gegaan. Toen één van de jeugdleiders ermee ophield, was het al snel met het hele clubwerk gedaan. Blijkbaar was die ene toch de trekker van het geheel. En toen in één jaar een drietal vacatures in de kerkenraad niet vervuld konden worden, durfde daarna niemand het nog aan: wie weet wat er met al die vacatures voor extra werk op je bord komt te liggen. En zo ging de fut er wat uit. Ze gaan dus op zoek naar een goede samenwerkingspartner om de handen inéén te slaan. Zou buurgemeente X daar misschien voor open staan?

Gemeente Z
Op de kerkenraad van Z zijn ze al eerder op dit idee gekomen. Het kost hier al jaren veel moeite om alle plekjes in kerkenraad en vrijwilligerswerk bezet te houden. Gelukkig zijn er altijd wel mensen die na enig aandringen de verantwoordelijkheid wel voelen: schoorvoetend maar vol liefde voor de gemeente hebben ze hun taak in de kerk opgepakt. Maar het valt ze niet mee, je weet van tevoren niet half wat er allemaal van je gevraagd wordt, van huisbezoek en consistoriegebed tot VOG en FRIS. Er wordt nogal eens gezucht aan de vergadertafel: waarom moet het zo moeilijk allemaal? Ze hebben nu wat contact gezocht met buurgemeente X, dat zijn wel weer extra vergaderingen maar het geeft ook herkenning en nieuwe energie. Nu wil de kerkenraad van Y ook meedoen: dat is nog een avond vergaderen erbij…

Voor Z kan het al niet meer

Eerlijk gezegd heb ik er alle begrip voor wanneer de kerkenraad van Z de deur dicht doet voor die van Y. Ze zijn echt al aan het eind van hun Latijn! Verantwoordelijk als ze zijn hebben ze de taak van hun voorgangers overgenomen. Vaak bladeren ze nog even terug: hoe deden ze dat maar weer? En de angst slaat hen om het hart als er weer iets nieuws bij komt. Ze verlangen naar rust: dat is toch wat je mag zoeken in de kerk? Ze geloven in de Heer en hebben hart voor hun naaste maar met organisatie en bestuur hebben ze helemaal niets.
 

Voor X hoeft het nog niet

De kerkenraad van X kun je het niet kwalijk nemen dat ze geen haast maken. Het loopt allemaal aardig in de gemeente en dat willen ze graag zo houden. Natuurlijk is het aardig om een keer met Z om de tafel te gaan. En ook met de mensen van Y kunnen ze goed overweg. Maar het moet niet ten koste gaan van de gemeente in X. Het gaat steeds wat minder soepel, dus ze moeten echt alle zeilen bijzetten om de boel draaiend te houden. En ze willen ook nog wel weer een musical doen met elkaar. Als Y en Z daar nu ook aan mee willen doen, dan lukt dat misschien wel. De samenwerking is voor hen vooral een kans om genoeg mensen bij elkaar te krijgen voor hun eigen programma en wie neemt hen dat kwalijk?

Voor Y moet het wel…

De kerkenraad van Y zit hier wel iets anders in. Ze willen graag dat er in hun dorp een levende gemeente blijft, met regelmatig een kerkdienst, een vorm van pastoraat en als het even kan ook iets voor de jeugd. Als ze voor alles naar X moeten, dan gaat de onderlinge band, die ze in jaren hebben opgebouwd, snel verloren. En dan is er nog het mooie contact met school. Als ze met X nu eens alleen wat bestuurlijk konden samenwerken, dan blijft het verder mooi zoals het was.

Wie schrijft er een ABC voor X, Y en Z?
Moet Y maar Afzien van de plannen en… nu ja, dan weet ik het verder ook niet? Moet X de last van Y en Z maar op z’n schouders nemen, met desnoods een Burn-out tot gevolg? Moet Z maar doorgaan tot de laatste het licht uitdoet, waarna de Classis de boel op kan ruimen? We hebben dan wel een ABC van Afzien, Burn-out en Classis, maar daar redden we het niet mee.

Zelf meedenken?
Zoals gezegd: in het volgend nummer leest u een impressie van de reacties op de vragen van 23 januari. Welke rol moet een gemeente als X spelen voor een gemeente als Z? Zijn ze verantwoordelijk voor elkaar? En moeten ze een gemeente als Y daarbij ontzien? En wat zou daarbij de rol van de classis kunnen zijn? Als u de scriba een mailtje stuurt kunt u nog een exemplaar van de lijst krijgen om zelf te reageren of om het eens te bespreken in uw kerkenraad.

Visitatie

Iets heel anders: op 1 maart draagt ds. Idske van der Pol het voorzitterschap van het College van Visitatoren over aan ds. Alco Meesters. Hij is daartoe door de classis beroepen als predikant in algemene dienst en zal t.z.t. aan de classis worden verbonden. Ds. Van der Pol neemt afscheid van ons in de vesper voor de classis op 22 mei. Die viering begint om 19.15 uur in de Martinikerk van Franeker en ieder is daarbij van harte welkom.

Hoe kom je armoede op het spoor?
Kerk in Actie organiseert samen met de classis op vier verschillende locaties een themabijeenkomst over ‘armoede’: 10 maart (19.30) in Heerenveen (Trinitas), 17 maart (13.30) in Stiens (De Hege Stins), 24 maart (19.30) in Sneek (Martinikerk) en 31 maart (13.30) in Surhuisterveen (Lantearne). De bijeenkomst is bedoeld voor diakenen en andere geïnteresseerden. Meer informatie en aanmelding bij: j.boonstra@protestantsekerk.nl.

Jeugd en Kerk: Op 8 mei organiseert de classicale werkgroep Jeugd & Kerk in Heerenveen een workshopavond voor jeugdleiding. Aan thema en invulling wordt gewerkt, maar de datum kun je alvast in je agenda zetten.
Met hartelijke groet, ds. Riemer Praamsma uw classispredikant



 

                                    Uit de gemeente

Heer, wijs mij uw weg
en leid mij als een kind
dat heel de levensweg

slechts in U richting vindt.
Als mij de moed ontbreekt om door te gaan,
troost mij dan liefdevol
en moedig mij weer aan.
Heer, leer mij uw weg, die zuiver is en goed.
Uw woord is onderweg als een lamp voor mijn voet.
Als mij het zicht ontbreekt, het donker is,
leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is.


Jan Hoekstra (Wytsmastrjitte ) is verhuisd naar woonzorgcentrum Dongeraheem, kamer 301. Het zelfstandig wonen in Burdaard ging niet meer. We wensen hem een goede tijd in Dokkum toe. Jan heeft te kennen gegeven met onze gemeente verbonden te willen blijven.

Harm van der Bij (Hoofdweg ) is vanuit het Frisius MC nog een tijdje opgenomen geweest in het revalidatiecentrum Noorderbreedte. Na een kort verblijf is hij inmiddels weer thuis. We wensen hem Gods kracht bij het verder herstellen.

Begin februari is Griet van der Veen (Hoofdweg ) een week opgenomen geweest in het Frisius MC. Het herstel na deze opname gaat erg moeizaam. We wensen ook haar Gods kracht bij het herstel.

We wensen alle zieken sterkte toe. Ook denken we aan de mensen, die verdriet hebben. Mogen de woorden uit naaststaand lied troost en hoop geven.

 

Dankbetuiging

Wy wolle eltsenien tank sizze foar it omtinken, op hokker wize ek.
Harm en Jantina van der Bij





Verslag van de gemeentebijeenkomst van de

Protestantse gemeente Burdaard-Wânswert-Jislum gehouden op vrijdagmiddag 31 januari 2025

Aanwezig: 44 personen
Welkom en Opening
Na de ontvangst met koffie en thee worden alle aanwezigen welkom geheten door S. van der Velde. “De problematiek van vandaag zou er niet zijn als degenen die er zouden kunnen zijn als lid van onze kerk, hier ook aanwezig waren en wanneer iedereen zijn of haar taak van ganser harte zou willen doen”
Na het lezen van een gedeelte uit Lucas 4 gaat S. van der Velde voor in gebed.
Het eerste gedeelte van deze middag zal gaan over materiële zaken: geld en gebouwen. G. Talsma krijgt, namens de kerkrentmeesters, het woord.
Door middel van een powerpointpresentatie wordt er uitleg gegeven over de gebouwenkeuze: tijdens de gemeenteavond van november 2023 bleek het logisch te zijn een keuze te maken tussen de 2 kerkgebouwen in Burdaard. Uit de enquete, die daarna werd gehouden, kwam naar voren dat het gebouw niet het belangrijkste was van het ‘gemeente-zijn’. De voorkeur was toen 50/50. Tijdens de kerkenraadsvergadering van 10 april 2024 is de keuze gemaakt voor de 'Tsjerke op ’e Terp'.
Maar tijdens de gemeenteavond van april 2024 kwam naar voren dat de keuze voor het kerkgebouw toch wel erg belangrijk was en dat het noodzakelijk was dat er meer detail gegevens moesten komen om een goede keuze te kunnen maken.
Vervolgens hebben de kerkrentmeesters het volgende onderzocht en laten onderzoeken:            • Het gebruik van onze gebouwen in aantallen en activiteiten.
  • De vragen en opmerkingen uit de gemeente.
  • De staat van onderhoud van onze gebouwen.
  • Een 10 jaren onderhoudsplan van de gebouwen.
  • Hoe kunnen de gebouwen aangepast worden aan nieuwe wensen.Wat is nu de procedure die gevolgd gaat worden?
D.m.v. een dia legt G. Talsma uit wat de stappen zijn in de procedure: Nadat het College van Kerkrentmeesters een voorlopig besluit genomen heeft en dit heeft voorgelegd aan de kerkenraad, heeft de kerkenraad het voorlopige besluit inmiddels goedgekeurd.
Tijdens de bijeenkomst van vandaag wordt de gemeente gehoord. Het rapport over de keuze kon worden opgevraagd. Mochten er nog zwaarwegende opmerkingen/redenen zijn om het voorstel te wijzigen, dan moeten deze binnen 14 dagen worden doorgegeven aan de kerkenraad. Vervolgens zal de kerkenraad een definitief besluit nemen waarin de eventuele reacties van gemeenteleden zullen worden meegenomen. Het besluit van de kerkenraad gaat weer ‘terug’ naar het College van Kerkrentmeesters en deze zal een definitief besluit nemen.
Na het noemen van de stappen in de procedure volgt een vergelijking tussen de twee kerkgebouwen. Hierbij is o.a. meegenomen:
  • de grootte van de kerkzaal (bij een jaar lang tellen van aanwezige gemeenteleden tijdens de zondagsdiensten blijkt dat een ruimte van 50 zitplaatsen voldoende is)
  • de jaarlijkse kosten voor beide gebouwen zijn vergeleken (NB. Locatie ‘op ‘e Terp’ omvat 2 gebouwen)
  • de bemensing wordt problematisch
  • de verkoopbaarheid
Aanpassingen aan de gebouwen, die genoemd zijn in het rapport, zijn de meest belangrijke. Niet alles is hierin meegenomen; wel de belangrijkste zaken.
Onderwerpen, die vanuit de gemeenteavond 2024 zijn aangedragen, worden genoemd en toegelicht. Vanuit de zaal worden twijfels genoemd bij het kwijtraken van grote ruimtes. De realiteit blijft dat er ’s zondags niet meer dan 50 personen aanwezig zijn. Daarbij is de Tsjerke op ’e Terp nog maar voor de helft gevuld.
Het tweede gedeelte van deze bijeenkomst gaat over het geloof en ‘hoe nu verder?’. Paulus werd in een gedeelte van Handelingen 8 de vraag gesteld: ‘Kom over en help ons’. Ook wij zoeken antwoord op de vraag hoe het nu verder moet. Door middel van een dia laat S. van der Velde zien dat er steeds meer hulp/bemensing wegvalt en dat er niemand voor terug komt. Als het zo door gaat zullen we vanaf mei nog maar 3 mensen in de kerkenraad hebben. Dan kan er niet meer worden bestuurd en kunnen er geen beslissingen meer worden genomen.
In groepjes kan er daarna worden gesproken over de volgende vijf stellingen/vragen:
  • Wat is de waarde om je doen en laten in de kerkdienst onder ogen te zien? (Gods woord gaat open; rust, tijd om na te denken)
  • Kies je voor bijbeluitleg door een predikant of is een podcast ook een alternatief? (Bij podcast geen gemeenschap, je kiest alleen wat je leuk vindt; in de kerk hoort iedereen hetzelfde en kun je het er over hebben)
  • Hebben doop en avondmaal meerwaarde voor je leven als christen? En kan dat zon-der een kerkgemeenschap? (Doop een teken van Gods zegel van goedheid en trouw, het avondmaal is een opdracht door Jezus gegeven)
  • Zonder de zegen de week in? (Het helpt je om de kaars van hoop en verlangen bran-dende te houden; de predikant geeft Gods zegen mee voor de nieuwe week)
  • Geen kerkbestuur betekent huisgemeente in…
Uit de antwoorden en reacties blijkt hoe belangrijk het is om samen gemeente te zijn en samen te komen. Wanneer je je bewust bent dat je bovenstaande allemaal nodig hebt, weet dan dat je je hiervoor moet inzetten. Er zullen mensen moeten komen om het stokje over te nemen. Dus de dringende oproep blijft: Kom over en help ons!
Vanuit de zaal is er nog een opmerking betreffende de ‘jongeren’. Gezien het tijdstip van deze bijeenkomst is het bijna niet mogelijk dat er jongeren aanwezig kunnen zijn. Er zal daarom nog een keer zo’n bijeenkomst worden georganiseerd en dan op de avond. Een gemeentelid vraagt in hoeverre ‘bevestigen’ noodzakelijk is om zitting te nemen in de kerkenraad. Bestuurlijk is dit wel verplicht, anders mogen deze personen geen beslissingen nemen. Omdat er verder niemand gebruik maakt van de rondvraag, worden alle aanwezigen bedankt voor hun inbreng en ‘wel thuis’ gewenst.




 

Dankbetuiging ds. Bert Timmer

Gemeente van Burdaard-Wânswert-Jislum: heel hartelijk bedankt!
Zondag 9 februari nam ik afscheid van de gemeente van Burdaard-Wânswert-Jislum.
Ik heb in de dienst verteld dat de gemeente voor mij als dominee en persoon erg belangrijk is geweest. De gemeente is een vluchtheuvel, biedt vrijheid en levert ook veel plezier op. Dit zijn dingen die ik nooit meer zal vergeten, deze dingen hebben mij als dominee weer in een goed spoor gezet. Ik ben dankbaar dat ik van God de kracht en gaven heb ontvangen om de gemeente te dienen. We hebben in de dienst gelezen uit de brief van Jakobus. Jakobus die aangeeft dat mensen een beetje voorzichtig moeten zijn met het maken van hun plannen. Want je weet immers niet wat er morgen zal zijn. In die woorden van Jakobus hoor je een afhankelijkheid van God. Ik hoop dat jullie als gemeente in die afhankelijkheid verder gaan. En maak gerust plannen! Durf stappen te zetten! De gemeente van Burdaard-Wânswert-Jislum heeft die aansporing wel nodig. Maar laten het plannen zijn die in afhankelijkheid gemaakt worden. Geen grootse plannen van mensen die de kerk managen. Maar bescheiden plannen, gemaakt in afhankelijkheid, voor de kerk van Jezus Christus. Ik wens jullie daar van harte Gods zegen bij toe. We weten inderdaad niet wat morgen ons brengt. Maar we mogen wel weten dat Gods trouw elke dag ons omringt. Gods liefde is en blijft. Dat jullie veel van die liefde mogen delen. Tot slot wil ik iedereen bedanken die de afscheidsdienst heeft helpen organiseren. Bedankt voor de mooie hartelijke woorden, de mooie cadeaus (volgens mij waren er dingen verpakt in speciaal gemaakt cadeaupapier met zelfs ligfietsen erop - super!) en de fijne sfeer waarin we afscheid konden nemen. We kijken er heel dankbaar en gezegend op terug. Hartelijke groeten voor jullie allemaal!
                                                                                                                                Ds. Bert Timmer



 

Ontvangst bij kerkdiensten

We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons in de kerk. Daarom hebben we ontvangstdames en -heren, die vóór de dienst bij de deur staan om zowel gemeenteleden als gasten te ontvangen. Deze groep kan nog wel wat groter worden. Zou u/jij dat ook willen doen? Meld je dan aan bij het pastoraal team (Brigitta, Edith of Wiebrig).


 

Bijeenkomst wijkassistenten 13 maart 2025

We willen u graag uitnodigen voor een bijeenkomst op donderdag 13 maart a.s. om 19.30 uur in de consistorie. De wijkassistenten leggen bezoekjes af bij gemeenteleden. Denkt u nu bij het lezen: dat wil ik ook wel doen, neem dan contact op met Wiebrig Reitsma.


 

College van kerkrentmeesters

Besluit Voortgang gebouwen

Het voorgenomen besluit van de Kerkrentmeesters en de kerkenraad om verder te gaan met de gebouwen Op ‘e Terp is besproken op de gemeentemiddag van 31-012025. Na deze vergadering heeft de kerkenraad ook nog twee brieven met bezwaren ontvangen. De reacties van de gemeenteleden en de brieven zijn op 26-02-2025 door de kerkenraad besproken. Geconstateerd wordt dat er geen belangrijke nieuwe inzichten aan de orde zijn gebracht. Vrijwel alle punten zijn al eerder besproken.
De kerkenraad besliste daarom in meerderheid om bij het besluit te blijven om verder te gaan met de gebouwen Op ‘e Terp. Het was geen gemakkelijk besluit. Er zijn naast de voordelen ook wel degelijk nadelen. Toch denkt de kerkenraad dat deze beslissing het best is voor de toekomst van onze gemeente.
De kerkrentmeesters gaan in de komende tijd aan de slag met het uitvoeren van dit besluit. Voor de volledigheid melden we dat gemeenteleden nog bezwaar kunnen maken tegen dit besluit bij de GCBG van de PKN in Utrecht. Dit kan tot 1 maand na het verschijnen van dit bericht in het Tsjerkeblêd.




 
terug