Diaconie Februari
Kerk in actie Burdaard (voorheen Zendingsbijdragen)

 

In december is een gift overgemaakt aan het project
Samen Bijbellezen opent deuren in Palestina (300 euro)
Palestijnse christenen vormen een kleine gemeenschap in het Heilige Land: minder dan 2 procent van de bevolking is christen. Kerk in Actie steunt het werk van verschillende organisaties in Palestina die lokale gemeenten ondersteunen, zowel bij Bijbelstudie als bij diaconaal werk. Gemeenteleden krijgen meer Bijbelkennis en dat opent deuren: ze passen het toe in hun eigen leven en worden actiever in de kerk. Samen bespreken ze problemen in de samenleving en zoeken naar oplossingen.
Wat betekent dit project voor Marjam (60)? “Ik kom uit een traditioneel christelijke familie uit Palestina, maar had de Bijbel nog nauwelijks van binnen gezien. Hoewel ik naar een christelijke school ging, raakte de kerk nogal op de achtergrond. Bij mijn vriendin Layla is dat totaal anders. Het geloof speelt een grote rol in haar leven en ze haalt veel wijsheid uit de Bijbel. Sinds ze me meenam naar een Bijbelstudie in de kerk is mijn leven veranderd. De bijeenkomsten sluiten goed aan bij de dagelijkse realiteit en zijn altijd informeel. We lezen verhalen over Jezus en Hij is nu mijn grote voorbeeld.
Ik ben er iedere week bij!”


Bijdragen aan Kerk in actie Burdaard maakt u over op bankrekening:
NL12 RABO 0367 2023 60 t.n.v. Diac. P.G. Burdaard-Wanswêrt-Jislum.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Deelkast

De deelkast mag worden gevuld met allerlei, houdbare, etenswaren. Daarnaast zijn verzorgingsproducten ook van harte welkom. We merken dat de volgende soorten producten vlot weer een plekje vinden naar een keukenkast waar ze nodig zijn: Melk, koffie, thee, pasta, rijst, groenten in pot/blik, broodbeleg, crackers/beschuiten, maar ook verzorgingsproducten als shampoo, douchegel en tandpasta.
De deelkast is niet de plek om kringloopartikelen in/bij te plaatsen!
Wil je ons helpen met het vullen van de kast? Je kunt dan je boodschappen plaatsen in de kast. Het hoeft niet veel te zijn, alle kleine beetjes helpen. Of je kunt zondags je boodschappen plaatsen in het boodschappenkrat achter in de Tsjerke oan'e Ie. Hier kun je voor/na de kerkdienst je boodschappen inzetten, wij zorgen ervoor dat ze in de kast komen te staan. Mocht boodschappen doen lastig zijn, dan is een financiële donatie ook van harte welkom. Dit geld zal dan gebruikt worden om boodschappen van te kopen. Een gift mag overgemaakt worden naar rekeningnummer: NL58RABO 036 7200 368 t.n.v. Diac. P.G. Burdaard-Wanswêrt-Jislum onder vermelding van: Boodschappen Deelkast.
Vanuit de diaconie wordt er maandelijks een bedrag beschikbaar gesteld, en van dit geld halen onze vrijwilligers boodschappen. Dit is echter niet genoeg om de kast gevuld te houden, we hebben ieders hulp nodig!Heb je vragen en/of opmerkingen over de deelkast. Of kun jij extra ondersteuning gebruiken? Laat van je horen, we zijn als volgt te bereiken:
  • Alida Post: alidapost@hotmail.com / 0611473105 of
  • Rommie Anna Talma: rommietalma@gmail.com / 0623955295
Volg ons op www.facebook.com/deelkast
terug