April 2025 38e jaarg.-nr.4 Tsjerkeblêd foar de tsjerklike gemeenten Burdaard - Wânswert - Jislum



Meditatie

 

"Veertig dagen van voorbereiding"

De bovenstaande woorden verwijzen naar de Veertigdagentijd die dit jaar op 5 maart begon, op Aswoensdag. Het is een tijd van bezinning en in deze tijd willen we ons, meer nog dan anders, concentreren op de weg die Christus in zijn grote liefde voor ons is gegaan, voor ons met al onze tekortkomingen en daarom roept juist deze periode ons op om eerlijk na te denken over ons zelf, over ons geloof en over ons doen en laten. De Veertigdagentijd wordt ook wel de Vastentijd genoemd, verwijzend naar Jezus die zich veertig dagen terugtrok in de woestijn en daar, zoals het in het de evangeliën beschreven staat, vastte. Over de vele verschillende vormen van vasten, en de betekenis daarvan, is in de loop der geschiedenis heel wat geschreven en ook in deze Veertigdagentijd zal dat weer zo zijn. Het is teveel om dat allemaal te benoemen in een korte meditatie. Maar de kern waar het om gaat kan, denk ik, samengevat worden in de volgende woorden waarin iemand het kort zo zei: “De Vastentijd, die veertig dagen duurt tot aan Pasen, is een tijd van nadenken, van inkeer en bezinning. De Veertigdagentijd stelt ons in staat om  te ontsnappen aan alledaagse drukte en biedt ons de gelegenheid tot nadenken en reflectie.” In ons Dienstboek voor de Kerken staan bij Aswoensdag de volgende gebedswoorden, woorden die omschrijven waar we ons op moeten en mogen richten in de Veertigdagentijd en dan staat het er zo:

“God, Gij kent en bemint ons
en zult ons aanvaarden
in al onze zwakheid
als wij U oprecht zoeken.
Wij danken U
voor Jezus, uw Zoon,               
die omwille van ons
de weg van alle zaad is gegaan,
en vragen U:
dat wij zijn gerechtigheid mogen leren
en zijn liefde voor mensen gestalte geven
bij alles wat wij doen,
in de veertig dagen die komenen heel ons leven.”

In deze gebedswoorden belijden we dat we ons als zwakke en feilbare mensen mogen toevertrouwen aan de grote liefde van Christus, die zich voor ons heeft gegeven, en dat we de opdracht hebben de liefde die Hij liet zien, te vertalen naar de praktijk van het dagelijkse leven door er te willen zijn voor elkaar ,voor elkaar dichtbij en veraf.  De Veertigdagentijd roept ons daartoe op. En in deze bezinningsperiode mogen we ook al uitzien naar het alles overwinnende licht van de morgen van Pasen.
     Teun R.A. Simonides




 

Erediensten

  • De diensten in de Tsjerke oan ’e Ie zijn via de livestream te volgen op  www.kerkomroep.nl. De diensten in de Tsjerke op ’e Terp zijn alleen te beluisteren, en dit is ook via www.kerkomroep.nl en dan zoeken op Burdaard.
  • Attentie: De website: www.kerkomroep.nl is vernieuwd, en moet opnieuw worden ingesteld. Als u www.kerkomroep.nl opvraagt, ziet u een kaart van Nederland. U klikt op Friesland. Vervolgens typt u Burdaard in. Iedereen die een volgende keer weer deze site bezoekt, opslaan:  Mijn kerken aanklikken en zo is Burdaard snel weer te vinden.


 

Minsken fan ‘e wei - Nieuwsbrief van de classis - Jaargang 2025, Nummer 2

"Hoe goed is het, hoe heerlijk als broeders en zusters bijeen te wonen!" (Psalm 133:1, NBV21)

Alleen samen zijn we Kerk, maar hoe?
Dit was het thema van de brede vergadering van onze classis op donderdag 23 januari in Joure: geloven doe je samen. Al eeuwen is de kerk daarom verdeeld in gemeentes waar mensen samen kunnen komen en naar elkaar omzien. Doorgaans zijn die gemeentes in oppervlakte zo groot, dat je elkaar nog net te voet bereiken kunt. Eeuwenlang was dat van groot praktisch belang. Zo kent de kaart van onze classis meer dan 200 gemeentes. Dat werkt goed, maar blijft dat ook zo in onze tijd? De kerk is een stuk kleiner geworden, en afstanden ook. Zouden we het heerlijk bijeen wonen van al die broeders en zusters niet anders kunnen regelen? Om dit te verkennen loop ik de verschillende vragen van deze avond één voor één met u langs en vertel wat de rode draad is in de reacties.


Waar draait het om in uw gemeente?
Geloof en gemeenschap: daar draait het om in de gemeente van de Heer. Bij deze vraag werden vooral deze twee opties aangekruist, en dan vaak met de opmerking erbij dat het ene niet los te zien is van het andere: geloven doe je samen, dat kan niet anders! Het geloof is te groot voor mijn koppie alleen en het wil handen en voeten krijgen in de omgang met elkaar. Daarom vormen we een gemeente en willen we elkaar niet missen!

Hoe staat het met de bestuurskracht van uw kerkenraad?
Deze tweede vraag bevindt zich nog steeds op geestelijk vlak. Geloven komt niet zomaar op uit onszelf, het vraagt om geestelijk leiderschap. Daar staat de kerkenraad voor. En gelukkig: de meeste gemeentes hebben nog een volledige of bijna volledige kerkenraad! En dat gaat goed! Maar: in heel veel gemeentes verwacht men dat dat niet lang meer duurt. Opvolgers zijn vaak niet meer te vinden. Veel kerkenraden zijn de afgelopen jaren al flink gekrompen, en verder krimpen gaat niet meer. Daar kun je somber over zijn, maar je kunt ook zeggen: meer dan tweehonderd zelfstandige gemeenten met elk hun eigen kerkenraad, dat is ook wel een beetje veel.

Op welke punten zou u willen samenwerken met andere gemeentes?
Na alle zorgen die zijn uitgesproken bij de vorige vraag, zou je verwachten dat er een breed gedeeld verlangen zou zijn om op bestuurlijk vlak met elkaar samen te werken. Als je kerkenraden samenvoegt, dan heb je weer ambtsdragers genoeg om leiding te geven aan het vieren, leren en dienen in onze gemeentes. Maar dat ligt toch anders. Vooral in de toelichting op de antwoorden verlangen de meesten naar meer projectmatige samenwerking. En dat is nog te begrijpen ook: de gemeente is een gemeenschap en gemeenschappen hebben tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Je kunt in een paar maanden mooie afspraken maken op papier, maar het groeien van herkenning en vertrouwen vraagt meer tijd. ‘Als we die tijd nog hebben’, denk ik dan. Maar misschien ben ik te ongeduldig… Een gemakkelijker stap die vaak genoemd werd, was: richt een gezamenlijk kerkelijk bureau op. Daar kun je niet alleen de ledenadministratie aan toevertrouwen, maar ook bijvoorbeeld het beheer van de website, de boekhouding, de preekvoorzienig of het uitvoerend deel van het scribaat. Zo krijg je als kerkenraad de handen vrij voor het leiding geven zelf. En ondertussen bouw je zo een infrastructuur waardoor toekomstige samenwerking veel gemakkelijker gaat.

Hoe ziet u de rol van gemeentes met een sterke kerkenraad?
Hier lopen de meningen echt uiteen. De ene helft zet in op groei en bloei van die gemeentes zelf, de andere helft ziet ze als steun en toeverlaat voor kleine gemeentes.
Dat kan samengaan, maar zie ik ook een dilemma: misschien heeft zo’n gemeente een eigen weg gevonden het evangelie actueel en aansprekend te verstaan. Die wil je dan ook de kans geven om die weg verder te verkennen. Er zou zo een palet van gemeentes met elk een eigen, aansprekend geluid kunnen ontstaan. Samenwerking kan dat eigene weer vlak maken, als je niet oppast.

 

Hoe ziet u de rol van gemeentes met een kleine, kwetsbare kerkenraad

Het viel me op dat de optie om op te gaan in een grotere (of meer vitale) buurgemeente toch een flink aantal keren werd aangekruist. Dat had ik niet verwacht. Maar de meesten kiezen toch voor één of andere manier om min of meer zelfstandig te blijven, het liefst met meerdere kleine gemeentes in één groot verband. Dat laatste is een interessant idee om verder uit te werken: hoe zou zo’n groter verband eruit kunnen zien?

Wat verliezen we wanneer we meer gaan samenwerken?
Zelf had ik verwacht dat de meesten het verlies vooral zouden zien in de mogelijkheden samen te werken met lokale partners als school, muziekvereniging en dorpsbelang. Maar dat blijkt heel anders te zijn: het zijn vooral de bekende, vertrouwde gezichten die men vreest te zullen gaan missen. Het is hier dus weer waar we ook mee begonnen: ons geloof kan niet zonder gemeenschap en onze gemeenschap niet zonder geloof.

Wat winnen we wanneer we meer gaan samenwerken?
Hier komt de verrassing: wat we volgens een nog veel grotere meerderheid gaan winnen bij samenwerking is: nieuwe mensen met nieuwe ideeën en tradities! Dit doet vermoeden dat een samenwerkingsproces een lastige tussenfase kan zijn op weg naar een mooi nieuw begin. Het komt er dan op aan om zorgvuldig om te gaan met de bestaande gemeenschap, die te beschermen en intact te laten, en van daaruit te genieten van het nieuwe en verrassende van de ontmoeting met elkaar. De kerkenraden zouden daarin voor kunnen gaan, bijvoorbeeld door een weekend met elkaar op stap te gaan. Maar dat laatste komt nu pas al schrijvend bij me boven.

Hoe ziet u bij dit alles de rol van de classis?
Dit was een belangrijke vraag voor het Breed moderamen van de classis: hoe wilt u dat we als classis samenwerking stimuleren? En het antwoord is duidelijk: vooral door informatie te geven. Een aantal kiest ook voor een meer sturende rol, omdat gemeentes anders naar elkaar blijven kijken wie er begint. Wel stelt de meerderheid helder en klaar: druk en drang werkt remmend. Dat is een belangrijk signaal: de gemeenten zijn eerst zelf aan zet!

Wat wilt u verder nog met ons delen?
Tot slot werd ons als classis op het hart gedrukt om ook in groei te denken, elkaar te verdragen, de gemeenschap te koesteren, in mogelijkheden te denken en hulp te bieden en werd erop gewezen dat ook grote gemeentes kwetsbaar kunnen zijn en dat krimp ook kansen biedt. En er waren mensen zo aardig om ons te bedanken voor het initiatief, waarbij ik graag ieder wil bedanken die op deze avond mee heeft gedaan!

 

Voor de agenda

  • donderdagavond 8 mei in Trinitas, Heerenveen: inspiratieavond voor het jeugdwerk i.s.m. Roetz
  • zondag 11 mei, 14.00 uur in Steggerda: verbintenis ds. Alco Meesters als voorzitter Classicaal College voor de Visitatie (CCV)
  • donderdag 22 mei, 19.15 uur in Franeker: vesper met afscheid ds. Idske van der Pol als voorzitter CCV Fryslân (aansluitend classicale vergadering)
Met hartelijke groet, ds. Riemer
Praamsma, uw classispredikant




Protestantse gemeente
Burdaard-Wânswert-Jislum


Na een ziekenhuisopname is mevrouw S. de Boer-van der Woude inmiddels weer thuisgekomen. Het herstel gaat langzamer dan ze zelf graag wil, maar ze klautert weer wat bij de wal op. Ook Jan Bakker is opgenomen geweest in het Frisius MC. Na een paar zware dagen mocht hij gelukkig ook weer naar huis. Het herstel na deze opname gaat erg langzaam en zal wel enkele weken in beslag nemen.
We wensen beide Gods kracht bij het herstel.
Mogen de woorden uit het onderstaande opwekkingslied een bemoediging zijn voor een ieder, die het moeilijk heeft.


Lopen op het water
U leert me lopen op het water, de oceaan is weids en diep.
U vraagt me alles los te laten, daar vind ik U en ik twijfel niet.
En als de golven overslaan, dan blijf ik hopen op uw Naam.
Mijn ziel vindt rust, want in de storm bent U dichtbij. Ik ben van U en U van mij.
De diepste zee is vol genade. Uw sterke hand, die houdt mij vast.
En als mijn voeten zouden falen, dan faalt U niet, want uw trouw houdt stand. Geest van God, leer mij te gaan over de golven, in vertrouwen U te volgen,  te gaan waar U mij heen leidt.
 Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen.
 Ik vertrouw op uw genade, want ik ben in uw nabijheid.



 

Verslag van de kerkenraadsvergadering op woensdag 26 februari 2025

1. W. Reitsma-de Boer heet alle aanwezigen van harte welkom. Het is de eerste kerkenraadsvergadering zonder eigen predikant, maar met onze consulent ds. E. van der Veer.
H. Meindertsma opent de vergadering met een overdenking n.a.v. 1 Kronieken van ds. Jaap Zijlstra. De meditatie gaat over het feit dat wij mensen graag klaar staan om te ‘tellen’ met de rekenmachine op zak. Maar… tellen we ook onze zegeningen? Na de meditatie volgt een gebed.

2. Consulent

Ds. E. van der Veer is het eerste gedeelte van de vergadering aanwezig om kennis te maken en om te vertellen wat het consulentschap inhoudt. Een consulent begeleidt en adviseert de kerkenraad en kan begeleiden in het beroepingswerk. Het pastoraat valt niet onder het consulentschap. Voor rouwdiensten is het van belang dat de kerkenraad een soort ‘poule’ organiseert van predikanten die hiervoor kunnen worden gevraagd. De wensen van de familie vooropgesteld.
In de Prot. Gemeente van Burdaard-Wânswert-Jislum hebben we 2 problemen: geen predikant en véél te weinig ambtsdragers. Wanneer de lege plekken in de kerkenraad niet worden ingevuld, kan er niet gestart worden met beroepingswerk. In het zwartste scenario kan de gemeente niet blijven voortbestaan en zullen we moeten ‘aanhaken’ bij buurgemeenten. In ieder geval zal het breed moderamen moeten worden ingelicht omtrent de situatie. Voor het beroepingswerk van start kan gaan, moet er eerst een solvabiliteitsverklaring aangevraagd worden betreffende de hoeveelheid Fte’s voor een te beroepen predikant of kerkelijk werker.
3. Evaluatie afgelopen en vooruitblik komende kerkdiensten
- De afscheids- en intrededienst van ds. Timmer waren beide zeer geslaagd.

4. Evaluatie gemeentemiddag 31 januari

Er was een goede opkomst (44 personen). Het eerste gedeelte van de bijeenkomst (over de gebouwen en de keuze voor afstoten) nam te veel tijd in beslag waardoor het gedeelte over de toekomst van de gemeente niet goed uit de verf kwam. De gemeenteavond van 27 februari zal daarom meer gaan over de toekomst van de gemeente en de ‘bemensing’ van de kerkenraad.

5. Toekomst kerkenraad

Vanwege het afscheid van 4 kerkenraadsleden, blijven er nog maar 3 kerkenraadsleden over. Er moeten dus nieuwe kerkenraadsleden bij komen, wil de kerkenraad kunnen blijven functioneren. Komt er niemand bij, dan kan de gemeente niet meer zelfstandig functioneren.
Er is een inlegvel gemaakt voor in het kerkblad. Hierop kunnen namen worden doorgegeven.

6. Besluit afstoten kerkgebouw

Na de gemeentemiddag van 31 januari jl. is er een brief binnengekomen en een mail waarin de zorgen worden genoemd die men heeft bij het voorgenomen besluit om de Tsjerke oan ‘e Ie te verkopen. Alle punten genoemd in de brief zijn in de loop der tijd allemaal al besproken en onderzocht. De stemming in de kerkenraad, die hierop volgt, geeft het volgende beeld: 2 stemmen tegen en 5 stemmen voor verkoop van de Tsjerke oan ‘e Ie. De commissie van kerkrentmeesters zal dit besluit meedelen in het eerstvolgende kerkblad.

7. Rapportages

Ouderlingen: nieuwe situatie zonder predikant is besproken, er komt een oproepje in het kerkblad voor hulp op verschillende vlakken.

8. Sluiting

Nadat B. Wiegerink een gebed heeft uitgesproken, heet W. Reitsma-de Boer een ieder ‘wel thuis’.


 

Verslag van de kerkenraadsvergadering op woensdag 26 maart 2025

Welkom en opening

A. Post is vanavond voorzitter en geeft het woord aan B. Wiegerink die de opening verzorgt: we luisteren naar de bijbelpodcast ‘Eerst dit…’  van ds. Dirk de Bree. Het is een meditatie n.a.v. Marcus 10 : 13-16. In dit bijbelgedeelte sturen de discipelen de ouders met hun kinderen weg van Jezus. Maar Jezus draait de boel om: mensen die geen status hebben, zijn welkom bij Jezus.

Consulent E. v.d. Veer

Ambulante voorganger zoeken: Je kunt voor max. 2 jaar via het mobiliteitsbureau een ambulante voorganger aanvragen.
Komende kerkdiensten: dienst Stille zaterdag komt te vervallen

Ingekomen namen voor kerkenraadsleden/jeugdwerkondersteuner

Er zijn in totaal 7 briefjes ingeleverd. De lijst met verschillende namen bij de verschillende functies wordt uitgedeeld.
Afgesproken wordt om deze mensen uit te nodigen voor een ‘speeddate’ avond, waarbij kerkenraadsleden vertellen over hun functie en werkzaamheden binnen de kerkenraad of schil.

Jaarrekening

G. Talsma geeft een korte uitleg over de jaarrekeningen van 2024, zoals deze in het jaarboekje komen. Er zijn weinig bijzondere zaken. Wél is de kosterswoning verkocht en zijn er extra onderzoekskosten gemaakt wat betreft de gebouwen. Als gemeente worden we steeds afhankelijker van de inkomsten uit het onroerend goed.
Vervolgens wordt kort nog de jaarrekening van de begraafplaatsen besproken.
De jaarrekening komt ter inzage te liggen. De kerkrentmeesters gaan dit regelen.

Rapportages

Kerkrentmeesters: C. Ytsma-van der Meer vertelt dat er een aantal mensen ter oriëntatie naar de Kerkenbeurs zijn geweest. Veel informatie over o.a. verbouw/gebruik kerkgebouwen.
Jeugdwerk: er is een profielschets besproken voor een jeugdwerker

Sluiting

A. Post sluit de vergadering met een gedeelte uit de 40 dagen-kalender ‘Omzien’: Gedragen door de ander (lied 657, liedboek) en wenst een ieder wel thuis.

 

Verslag gemeenteavond van de Protestantse
gemeente Burdaard-Wânswert-Jislum,gehouden op donderdagavond 27 februari 2025

Aanwezig: 28 personen
 

Welkom en Opening

Na de ontvangst met koffie en thee worden alle aanwezigen welkom geheten door S. van der Velde.
De opzet van deze gemeenteavond zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de gemeentebijeenkomst van 31 januari jl. Alleen beginnen we nu met het onderdeel ‘de toekomst van de gemeente’ (wat betreft de ‘bemensing’ van de kerkenraad) en daarna ‘de gebouwen’.
Als inleiding gaat S. van der Velde voor in gebed en vertelt m.b.v. een PowerPointpresentatie en duidelijke beelden wat de waarden en het belang zijn van geloof en kerk en hoe dit beeld de afgelopen jaren is veranderd. Het aantal mensen wat zich in wil zetten en zich wil binden aan bv. zitting nemen in de kerkenraad is fors gedaald. Maar toch mogen we ons vasthouden aan datgene wat in de Bijbel staat: In Mattheus 18 vers 20 lezen we ‘…waar twee of drie mensen in mijn Naam samen zijn, ben Ik in hun midden’.

 

De toekomst van de gemeente

Op dit moment bevinden we ons in de situatie dat er dit jaar 4 van de 7 ambtsdragers vertrekken uit de kerkenraad. Wanneer er geen nieuwe mensen zich beschikbaar stellen zullen er maar 3 personen over blijven. Dit is te weinig om kerkelijke gemeente draaiende te houden. Er zijn een aantal opties die dan in beeld komen:
  Het breed moderamen van de classis van de PKN zal moeten worden ingelicht omtrent de ontstane situatie.
  Samen werken met een gemeente uit een ander dorp
  Huisgemeenten organiseren
In kleine groepjes wordt er ruimte gegeven om hier met elkaar over te praten.
Daarna worden in de grote groep een aantal opmerkingen gedeeld:
  • Zitten buurgemeenten wel op ons te wachten? Een gemeente die niet voldoende zelf de handen uit de mouwen wil steken, wil aanhaken bij een andere gemeente en dan gebruik wil maken van o.a. hun pastorale zorg?
  • Wanneer het breed moderamen moet worden ingelicht, dus wanneer we niet zelf met een oplossing komen bepalen zij wat er gaat gebeuren. En dan hebben we zelf niet meer de regie in handen
  • Wat gebeurt er met de gebouwen wanneer zich huisgemeentes vormen?
  • Zolang je aan de PKN verbonden bent, zul je een kerkbestuur nodig hebben.Bij de functies en werkzaamheden in de kerkenraad is voor heel veel jongere gemeenteleden helemaal niet duidelijk wat het allemaal inhoudt: wat zijn de concrete taken en hoeveel tijd neemt dat in beslag? Wanneer er nieuwe mensen worden gezocht, moet er een duidelijke, maar ook een eigentijdse beschrijving komen van de werkzaamheden (de taak ‘scriba’ zegt de meeste mensen niets…), wat wordt er van je gevraagd, hoeveel tijd neemt zoiets, hoe vaak wordt er vergaderd enz. enz.
Het tweede gedeelte van de avond gaat over de gebouwen.
De kerkenraad heeft tijdens de kerkenraadsvergadering van woensdag 26 februari jl. besloten om te kiezen voor de Tsjerke op ‘e Hichte en de Tsjerke oan ‘e Ie te verkopen. De kerkenraad heeft nog een brief en mail gekregen betreffende opties over de gebouwen. Dit heeft het voorgenomen besluit niet gewijzigd. Er zijn voldoende rapporten (van instanties buiten de kerkelijke gemeente) met cijfers die de gemaakte keuze voldoende onderbouwen.
Omdat de financiële onderbouwing toch niet bij iedereen bekend is, laat G. Talsma nog een aantal dia’s zien en geeft hierbij uitleg (o.a. kosten beide gebouwen).
S. van der Velde besluit de avond met een gedicht ‘De Joden niet’. Daarna gaat B. Wiegerink voor in gebed.




 

College van kerkrentmeesters

Kansen voor uw kerkgebouw

Een delegatie van de kerkrentmeesters heeft op 20 maart de kerkenbeurs in Drachten bezocht. ’s Morgens werd daar het congres ‘Kansen voor uw kerkgebouw’ gehouden. Verschillende sprekers vertelden hoe hun organisatie zich inzet voor gemeenten bij het vinden van een ander doel voor het kerkgebouw. Wij hebben ons op de beurs laten informeren over onder andere stoelen, tafels en stoelverwarming. De SBKG stond ook op de beurs. We willen graag dat zij ons begeleiden bij de aanpassingen van de gebouwen op de terp. Binnenkort maken we een afspraak om hierover verder te praten. Verder was er ook een stand van de KKG en KKA. De KKG beheert voor ons de verpachte landerijen. Zij kunnen ons ook helpen bij de verkoop van de Tsjerke oan ‘e Ie. Daarover hebben we nog geen afspraak gemaakt, omdat er meer makelaars zijn die zich daarin specialiseren. Tenslotte hebben we nog een presentatie gevolgd van een architectenbureau over het verbouwen van kerken naar woningen. Het advies was om op tijd contact op te nemen met de burgerlijke gemeente, zodat de deskundigen bij de gemeente mee kunnen denken over de mogelijkheden.
 

Jaarrekening 2024

De jaarrekening van 2024 is besproken door de Kerkrentmeesters en de kerkenraad. Een samenvatting van de jaarrekening ligt in de maand april achter in de Tsjerke oan ‘e Ie. U kunt een kopie hiervan meenemen. De samenvatting van de jaarrekening kan ook opgevraagd worden bij de boekhouder. Graag via een mail aan administratie@ kerkburdaard.nl. De gehele jaarrekening ligt in de laatste 2 weken van april ter inzage bij de boekhouder. Voor het inzien hiervan kunt u een afspraak maken met G. Talsma.



 

Nieuws van het team wijkassistenten

In maart jl. hebben we een bijeenkomst gehad in de consistorie. Het was fijn om na zo’n lange tijd weer samen te komen en bij te praten. We hebben afgesproken dit in ieder geval één keer per jaar te doen. Mevrouw G. van der Meer-Joling en de heer M. Hoekstra hebben aangegeven dat zij stoppen met hun werkzaamheden als wijkassistent. Als gemeente zijn we hen zeer dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren. Als blijk van waardering hebben zij beiden een mooie bos bloemen ontvangen. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor onze gemeente. Lijkt het u/jou leuk om gemeenteleden te bezoeken of op een andere manier bij te dragen aan het gemeentewerk? Laat het ons gerust weten - uw/jouw inzet is van harte welkom!
Met vriendelijke groet, het pastorale team



 

Utnûging tanktsjinst

Leave gemeenteleden, freonen en bekenden,
Mei bliidskip en tankberens wolle wy jim útnûgje foar in spesjale tanktsjinst ta gelegenheid fan ús 30-jierrich houlik. Yn dizze tsjinst wolle wy God tankje foar Syn trou, leafde en seine, dy’t wy de ôfrûne 30 jier ûnderfine mochten. Dûmny Timmer sil dizze tsjinst liede. Eltsenien is fan herte wolkom!
10 maaie 2025
19.00 oere
Tsjerke oan ‘e Ie, Burdaard
Pieter en Wiebrig Reitsma en bern



 

Tanksizzing

Mei út namme fan Sietze en de bern, wol ik eltsenien tanksizze foar it meilibjen, tidens myn ferbliuw yn it sikenhûs en by thúskomst. Tige tank, it hat ús sa goed dien.
Saap de Boer



====================================================================================
 
×