Pastoraat Februari 2024


 

Van onze predikant
 

Gemeenteavond 20 maart

Woensdagavond 20 maart wordt er een gemeenteavond belegd. Er zullen financiën besproken worden (jaarrekening 2023) en daarna gaan we met elkaar kijken naar de uitkomsten van de enquête. Dus: vul die enquête in en laat horen hoe u naar de toekomst kijkt. Dan kunnen we op 20 maart hopelijk wat concreter worden in de plannen voor de toekomst.
 

Samenstelling kerkenraad

Op de enquête die verspreid is, staat ook dat op zoek zijn voor mensen in de kerkenraad. Dat is geen nieuws: want vorig jaar waren we ook al op zoek en toen hebben we niet alle functies kunnen vervullen. We hopen en bidden dat het dit jaar wel gaat lukken.
Een gemeente kan niet zonder leiding. Dat is een gedachte die je ook al in de bijbel vindt. Er moeten mensen zijn die de gemeente voorgaan. Dat is wat anders dan: er moeten mensen zijn die alles doen. Nee: als je in de kerkenraad zit hoef je niet opeens alles te doen. Maar er wordt wel van je gevraagd om de gemeente voor te gaan. In het pastoraat of in het diaconale werk. Namens de gemeente mag je dan mensen een bezoekje brengen of zorgen dat giften goed terecht komen. Je zorgt ervoor dat er kerkdiensten gehouden kunnen worden of dat er jeugdwerk is. Als kerkenraad ga je voorop en je wilt de gemeente meenemen op de weg van Jezus.
Ik hoop dat er mensen zijn die zich hieraan willen geven. Dat er mensen zijn die hierin willen groeien. Dus ik wil u vragen om hier serieus over na te denken.

 

Club van de kerk

Het seizoen is nu voor driekwart voorbij. Wanneer dit kerkblad verschijnt, zal er nog drie keer club worden gehouden. Op 15 februari, 7 maart en 4 april. We zijn aan het nadenken over een mooie afsluiting van het seizoen. Waarbij onze gedachte is: het hoeft niet ingewikkeld te zijn, als het maar leuk is.
 

Tot besluit

In de voorjaarvakantie (19 t/m 25 februari) ben ik vrij. Even een weekje er tussenuit om meer tijd te hebben voor het gezin. Misschien gaat u ook wel op vakantie, een weekje wintersport wellicht. Of u bent gewoon thuis en de voorjaarsvakantie gaat eigenlijk langs u heen. Mensen kunnen heel verschillend in het leven staan. Hoe dan ook: een hartelijke groet voor u allemaal. Waar u ook bent of naar toe gaat: weet dat God met u gaat!
Dominee Bert Timmer

terug